Naujosios dainos pavadinimas – „Mano šalis išsikraustė iš proto“.

Kaip rašo charter97.org, A. Makarevičius pristatė šią dainą radijo stoties „Echo Moskvi“ studijoje, įsikūrusioje Maskvos Gogolevskij bulvare.

„Mano šalis išėjo į karą, o aš nesugebėjau jos sustabdyti“, - štai tokiais dainos žodžiais A. Makarevičius reiškia savo pilietinę poziciją.

A. Makarevičius lankėsi Donbase ir išreikšdamas paramą Ukrainai surengė koncertą nuo separatistų išlaisvintame Slovjanske. Už šį pilietinį poelgį muzikantas tėvynėje buvo aršiai kritikuojamas ir persekiojamas.

DELFI primena, kad Rusijos žiniasklaida ir pareigūnai užsipuolė 60 metų A.Makarevičių, „parėmusį Kijevo antirusišką politiką“ surengtu koncertu pabėgėliams Rytų Ukrainos mieste Sviatohorske, kai vyriausybinės pajėgos po savaites trukusių kovų jį atsiėmė iš prorusiškų separatistų.

A.Makarevičiaus puolimas valstybinėje žiniasklaidoje pasiekė tokį lygį, kad muzikantas paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino jį sustabdyti.

A.Makarevičius, legendinės grupės „Mašina vremeni“ lyderis, prieš Maskvos politiką dėl Ukrainos pasisako nuo vasario mėnesio, kai Rusija pradėjo sukilimą Kijeve vaizduoti vadovaujamą fašistų.

„Tokios propagandos ir melo orgijos neprisimenu nuo geriausių Brežnevo laikų“, – tuo metu savo tinklaraštyje rašė A.Makarevičius, paminėdamas Sovietų Sąjungai 7-ajame ir 8-ajame dešimtmetyje vadovavusį Leonidą Brežnevą, kuriam valdant komunistinė ideologija buvo ypač griežta ir reakcinga.

A.Makarevičius gerai žino tuos laikus. Savo grupę jis su grupele kitų Maskvos studentų, kuriuos žavėjo „The Beatles“ ir „The Rolling Stones“, įkūrė 7-ojo dešimtmečio pabaigoje.

Kadangi sovietų valdžia nepritarė roko muzikai, gerbėjai iš rankų į rankas perdavinėdavo šios grupės muzikos įrašų savos gamybos kopijas.

Nors A.Makarevičius niekada atvirai nemetė iššūkio sovietų valdžiai, „Mašina vremeni“ dainų tekstuose buvo pilna užuominų apie laisvę ir dviprasmiškos satyros apie komunistinę visuomenę.

Tačiau A.Makarevičius suskubo kritikuoti Kremlių dėl Ukrainos ir kovo mėnesį dalyvavo antikarinėje demonstracijoje.

Kovo mėnesį Rusija nuo Ukrainos atplėšė ir aneksavo Krymą, ir suteikė moralinę bei, kaip teigia Kijevas ir Vakarai, materialinę paramą prorusiškiems sukilėliams, kurie vėliau užėmė dideles Rytų Ukrainos dalis.