Gelbėtojų atstovė Elmira Garipova naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad moters kūnas buvo nuneštas prie salos, ji buvo su gelbėjimo liemene.

„Vakar ir naktį buvo apžiūrėti tvenkinio krantai ir akvatorija. Šiandien ryte pradėjo dirbti narai. Preliminariais duomenimis, iš viso dingo penki žmonės“, – sakė E. Garipova.

Ji pažymėjo, kad du vyrai, gimę 1974 ir 1975 metais, sugebėjo išplaukti į krantą ir kad vienas jų buvo su gelbėjimo liemene. Pradinė informacija rodo, kad žvejų grupė prie Argazio atvyko iš Čeliabinsko, esančio maždaug už 1,5 tūkst. km į rytus nuo Maskvos.

„Jie papasakojo, kad prieš aštuonerius metus Argazyje nuskendo jų draugai, ir jie kasmet drauge atvažiuodavo į šitą vietą jų paminėti“, – sakė atstovė.

Pranešimą apie įvykį dispečeris telefonu gavo 15 val. 10 min. Maskvos (14 val. 10 min. Lietuvos) laiku. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos regiono valdybos spaudos tarnyba nurodė, kad valtis su penkiais žmonėmis apvirto už 500 m nuo kranto. Netoliese buvo dar viena valtis; joje buvę du žvejai ištraukė iš vandens visus penkis žmones ir pradėjo plaukti kranto link. Tačiau ir šita valtis, neatlaikiusi perkrovimo ir didelių bangų, apvirto.

„Valtyje, kuri nuplaukė padėti žmonėms iš apvirtusios valties, buvo Karabašo policijos darbuotojai. Jie ištraukė penkis skendusius žmones į savo valtį ir pasuko į krantą. Tačiau didelių bangų ir perkrovimo sąlygomis jų valtis taip pat apvirto, maždaug už 200 m nuo kranto. Krantą plaukte pavyko pasiekti tik dviem pirmos apvirtusios valties keleiviams“, – ketvirtadienį pranešė Vidaus reikalų ministerijos regiono skyrius.

Navigacijos sezonas Čeliabinsko srityje oficialiai buvo uždarytas spalio 15 dieną, tačiau žvejai vis tiek išplaukė į tvenkinį. Be to, žinoma, kad dalis jų neturėjo gelbėjimo liemenių, pažymima pranešime.

Įvykio vietoje dirba Nepaprastųjų situacijų ministerijos Čeliabinsko srities valdybos operatyvinė grupė, ugniagesiai gelbėtojai, Nepaprastųjų situacijų ministerijos Uralo mokomojo gelbėtojų centro kariai ir kitų gelbėjimo tarnybų atstovai, psichologinės pagalbos specialistai.

Įvykio aplinkybės tiriamos.