A. Vučičius pradėjo savo vizitą Maskvoje antradienį, susitikdamas su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu. Dviejų šalių ministrai pirmininkai aptarė prekybos klausimus.

Serbija derasi dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), tačiau nepritaria pernai Bendrijos pritaikytoms sankcijoms Rusijai dėl šios šalies agresijos Ukrainoje.

„Įrodėme savo nuoširdų ir draugišką požiūrį Rusijos atžvilgiu, priklausydami vienai iš Europos šalių, atsisakiusių taikyti sankcijas Rusijai, – po susitikimo su D. Medvedevu teigė A. Vučičius. – Serbija ir toliau laikysis šios politikos“.

Premjero teigimu, Serbija yra arti sutarties pasirašymo su Rusijos dujų milžine „Gazprom“ dėl dujų laikymo įrenginių plėtros Serbijoje.

Reaguodama į ES taikomas sankcijas, Rusija ėmėsi atsakomųjų priemonių, uždrausdama maisto produktų importą iš Europos šalių. Kartu Maskva padidino maisto produktų importą iš Serbijos. Premjeras D. Medvedevas teigė reporteriams, kad maisto gaminių importas iš Serbijos pirmoje šių metų pusėje išaugo 40 proc.

„Serbija šiuo metu turi savo nišą Rusijos žemės ūkio produktų rinkoje“, – pridūrė Rusijos ministras pirmininkas.