Pasak pranešimo, „pratybos vyks vasarą, keliuose poligonuose Rusijoje ir už jos ribų vienu metu“.

„Jos bus ištęstos laike, kontroliuojamos bendros vadovybės, kuri vadovaus dešimtims tūkstančių karių iš Centrinės karinės apygardos įvairių Ginkluotųjų pajėgų rūšių dalinių ir kitų jėgos ministerijų bei žinybų“, – sakoma apygardos spaudos tarnybos pranešime.

Šios pratybos turėtų atskleisti Rusijos gynybinius pajėgumus ir imituoti kariuomenės dislokavimą pagal vieną iš mobilizavimo plano dalių, nurodė ministerija.

Pranešime taip pat sakoma, kad pratybų metu „bus patikrinta teritorinės gynybos sistema virtinėje regionų, išspręsti mobilizacinio (pajėgų) išskleidimo klausimai“ .

Taip pat pranešama apie numatomą naujų ginklų išbandymą pratybose, kurios bus jau ne pirmos nuo krizės Ukrainoje pradžios.

„Specialistai panaudos visą virtinę naujausių ginklavimosi priemonių, dėl kurių naudojimo kariai kartu su gynybos pramonės komplekso atstovais išspręs virtinę tiriamojo pobūdžio problemų“, – informavo apygardos štabas.

„Didelę dalį praktinių užduočių kariai, seržantai ir kariuomenės pareigūnai atliks keliuose kariniuose poligonuose“, – nurodoma pranešime.