"Strateginėse balistinėse raketose, kurias gauna mūsų Strateginės paskirties raketinės pajėgos ir mūsų Karinis jūrų laivynas, bus diegiami perspektyvūs PRG (priemonių) išvengimo kompleksai ir naujos itin veiksmingos kovinės galvutės", - pareiškė D.Medvedevas.

Jis pridūrė, kad Ginkluotosioms pajėgoms nurodyta sukurti priemones, suteikiančias galimybę "prireikus naikinti PRG sistemos informacines ir valdymo priemones".

"Jeigu šių priemonių nepakaks, Rusija šalies vakaruose ir pietuose dislokuos šiuolaikines smogiamosios ginkluotės sistemas, sudarančias galimybę atakuoti PRG sistemas Europoje, - aiškino Rusijos vadovas. - Vienas iš tokių žingsnių bus raketinio komplekso "Iskander" dislokavimas Kaliningrado specialiajame rajone."

D.Medvedevas nurodė nedelsiant įtraukti į kovinę sudėtį radiolokacinę stotį Kaliningrade

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas dėl situacijos, susijusios su Europos priešraketine gynyba (PRG), davė pavedimą Gynybos ministerijai ir ginkluotosioms pajėgoms įtraukti į kovinę sudėtį įspėjimo apie raketų puolimą sistemos radiolokacinę stotį Kaliningrado eksklave ir sustiprinti strateginių branduolinių pajėgų objektų dengimą.

"Mano pavedimu, Rusijos gynybos ministerija nedelsiant įtrauks į kovinę sudėtį įspėjimo apie raketų puolimą sistemos radiolokacinę stotį Kaliningrade", - pareiškė D.Medvedevas trečiadienį dėl situacijos, kuri susiklostė dėl NATO šalių PRG sistemos Europoje.

Be to, valstybės vadovas pažymėjo, jog priėmė sprendimą "kuriant Rusijos oro ir kosminę gynybos sistemą pirmiausia sustiprinti strateginių branduolinių pajėgų objektų dengimą".

"Strateginėse balistinėse raketose, kuriomis apginkluojama strateginės paskirties kariuomenė ir mūsų Karinis jūrų laivynas, bus įrengti perspektyvūs kompleksai PRG įveikti ir nauji labai efektyvūs koviniai blokai", - pažymėjo prezidentas.

Anksčiau Kosminės kariuomenės vadas generolas leitenantas Olegas Ostapenka pranešė žurnalistams, kad įspėjimo apie raketų puolimą radiolokacinė stotis, esanti netoli Kaliningrado, iki metų pabaigos pradės bandomąjį kovinį budėjimą.

"Ši stotis, kaip numatoma, iki metų pabaigos stos į bandomąjį kovinį budėjimą, nors tik prieš metus ji pirmą kartą išėjo į eterį", - sakė O.Ostapenka.

Laiko susitarti su NATO dėl priešraketinės gynybos dar yra, sako D.Medvedevas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas mano, kad dar yra galimybė pasiekti su NATO ir JAV susitarimus dėl priešraketinės gynybos (PRG).

"Laiko pasiekti tarpusavio supratimą dar yra, ir Rusija turi politinės valios pasiekti būsimus susitarimus, kurie gali atversti iš principo naują puslapį mūsų santykiuose su Jungtinėmis Valstijomis ir Šiaurės Atlanto aljansu", - pareiškė D.Medvedevas savo kreipimesi per televiziją.

"Jeigu partneriai sąžiningai ir atsakingai žiūrės į uždavinius atsižvelgti į mūsų teisėtus interesus saugumo srityje, tada, aš esu tikras, mes galėsime susitarti", - sakė D.Medvedevas.