„Mes juos pripažinsime. Norime, kad Ukraina taptų normalia ir civilizuota, Rusijai nepriešiška valstybe“, – sakė S. Ivanovas.

Anot jo, po rinkimų vadinamosiose Donecko ir Luhansko liaudies respublikose, Ukrainoje turėtų įsivyrauti taika.

Paklaustas apie Ukrainos dujų klausimą, S. Ivanovas tvirtino, esą Maskvai nerūpi, kas apmokės gamtinių dujų tiekimo Ukrainai sąskaitas, tačiau patikino, kad Rusija to tikrai nedarys.

Šalies prezidento bendražygis kalbėdamas apie Rusijai pritaikytas sankcijas tvirtino, kad taip nepavyks izoliuoti Rusijos.

„Neįmanoma izoliuoti Rusijos. Pasaulis neketina mūsų izoliuoti. Tikras sankcijas pritaikė tik Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba, likusios nėra tikros sankcijos. Jos – tik bandymai šalyje sukelti įtampą“, – tikino S. Ivanovas.

Per spalio 26 dieną įvyksiančius Ukrainos rinkimus dėl teisės dirbti 450 vietų Aukščiausioje Radoje varžysis 29 partijos, iš kurių nė viena neatstovaus nuverstajam režimui. Parlamentas po rinkimų turės teisę skirti premjerą ir daugumą ministrų kabineto narių.

Prorusiški separatistai šalies rytuose rinkimus į regiono parlamentus planuoja rengti lapkričio 2 dieną, tačiau Kijevas ir Vakarai šiems rinkimams teigia nepritarsiantys.