Gynybos ministerija teigia, kad per oro antskrydį iš viso nukauta 40 kovotojų, tarp jų - ir keturi aukšto rango karo vadai. Jie dalyvavo Deir ez Zoro apylinkėse esančiame požeminiame bunkeryje surengtame IS vadų susirinkime.

Šiuo metu prie Deir ez Zoro vyksta aršūs Sirijos vyriausybės pajėgų ir IS kovotojų, kurie siekia atnaujinti kelerius metus trukusią miesto apgultį, susirėmimai.

Prezidento Basharo al Assado pajėgos antradienį pralaužė bemaž trejus metus trukusią kelių miesto dalių blokadą ir kovoje su ekstremistais padarė reikšmingą pažangą.

Rusijos kariuomenė du iš nukautų IS vadų įvardijo kaip Abu Muhammad al-Shimali ir Gulmurodą Khalimovą. Likusių dviejų lyderių tapatybės neįvardijamos.

Teigiama, kad A. M. al Shimali kuravo užsienio kovotojų atvykimą į Siriją ir rūpinosi naujų rekrutų priėmimu.

Tuo tarpu G. Chalimovas, tadžikų pulkininkas, kuris, vadovaudamas gimtosios šalies riaušių policijai, dalyvavo JAV mokymuose, neretai vadintas IS karo ministru. Pernai JAV už jo galvą pažadėjo 3 mln. dolerių premiją.

Rusijos gynybos ministerija neinformavo, kada tiksliai buvo įvykdytas šis antskrydis. Tačiau teigia, kad jis buvo surengtas į Maskvos rankas patekus žvalgybinei informacijai apie Deir ez Zoro apylinkėse įvyksiantį IS vadų susitikimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)