„Žinoma, kad kyla rizikos, – trečiadienį valstybinei stočiai „Rossija 24“ sakė užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruško. – Žinoma, kad mums nerimą kelia ginklų tiekimo programa, tai šioje situacijoje labai pavojinga.“

Esą nėra garantijų, kad nebus incidentų.

Virtinė NATO šalių po Rusijos invazijos į Ukrainą paskelbė apie ginklų siuntas Kijevui. Rusija pabrėžia, kad Ukrainoje vykdoma „specialioji karinė operacija“ Rusijos piliečiams apsaugoti ir Rusijos saugumo interesams įgyvendinti.

A. Gruško apkaltino NATO siekiant sukurti naują pasaulio tvarką. „Vakarai laiko save Šaltojo karo nugalėtoju ir todėl nusprendė, kad tik jie gali nustatyti globalias taisykles“, – kalbėjo viceministras.

Jis paragino ES atsiskirti nuo NATO. „ES neturės šansų būti nepriklausoma veikėja globalioje ir Europos scenoje“, – tęsė A. Gruško.

Jei ES nesupranta, kad JAV laiko Ukrainą forpostu kovoje su Rusija ir taip kursto įtampą, tai Europos projektas, anot jo, pasmerktas žlugti. „Tada ji liks JAV satelitu karine prasme ir nepasieks nepriklausomybės“, – sakė A. Gruško.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją