Ketvirtadienį paskelbtame įsake civilinės aviacijos tarnyboms nurodoma sustabdyti visus reguliarius ir užsakomuosius reisus, išskyrus specialiuosius skrydžius, kuriais evakuojami užsienyje esantys Rusijos piliečiai.

Rusijos civilinės aviacijos agentūra „Rosaviacija“ sustabdys „regularius ir užsakomuosius skrydžius iš Rusijos oro uostų į oro uostus užsienio šalyse ir atgal“, sakoma vyriausybės tinklalapyje paskelbtame įsake. Draudimas įsigalioja penktadienio vidurnaktį Maskvos (ketvirtadienį 23 val. Lietuvos) laiku.

Dokumente sakoma, kad bus daroma išimtis skrydžiams, organizuojamiems su Rusijos vyriausybės leidimu. Naujoji tvarka netaikoma Rusijos vidaus skrydžiams.

Vyriausybė nurodė, kad užsienyje įstrigę Rusijos piliečiai, negalintys grįžti dėl šalių įvestų transporto suvaržymų, turėtų imtis priemonių saugiai išlaukti, kol draudimai bus atšaukti.

Dekrete Finansų ministerija taip pat raginama skirti lėšų užsienyje esantiems Rusijos piliečiams repatrijuoti. Pažymima, kad sugrįžusiųjų sveikata turės būti patikrinta ir kad jiems bus taikomas dviejų savaičių karantinas.

Rusija, kurioje iki šiol nustatyti 658 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai ir užfiksuotos dvi su šiuo susirgimu susijusios mirtys, savo sienas užsieniečiams uždarė jau praeitą savaitę.

Anksčiau kovą Rusija apribojo skrydžius į Europos Sąjungą ir iš jos.

Federalinių valdžios institucijų darbuotojai pereina prie nuotolinio darbo


Rusijos vyriausybė pavedė ministerijų vadovams dėl koronaviruso grėsmės iki kovo 27 dienos užtikrinti maksimalaus darbuotojų skaičiaus perėjimą prie darbo nuotoliniu būdu.

„Įgyvendinant priemones dėl kovos su koronavirusine infekcija ir atskirų kategorijų darbuotojų saugumo užtikrinimo, federalinių vykdomosios valdžios institucijų vadovams pavedama nuo 2020 metų kovo 27 dienos užtikrinti, kad maksimalus galimas darbuotojų skaičius vykdytų savo darbo funkcijas nuotoliniu būdu, sudarant sąlygas nepertraukiamam federalinės vykdomosios valdžios institucijos funkcionavimui“, – paskelbta po vyriausybinės Koordinacinės tarybos posėdžio.

Be to, ministerijoms nurodyta pateikti vyriausybei informaciją, kiek centrinio aparato ir atskirų teritorinių įstaigų darbuotojų perėjo prie nuotolinio darbo.

Taip pat turi būti pateikta informacija apie besilaukiančių moterų, moterų, auginančių vaikus iki 14 metų bei vyresnių nei 60 metų darbuotojų skaičių.

Ministerijos taip pat turi užtikrinti perėjimą prie nuotolinio darbo joms pavaldžiose organizacijose.