"Vakar mūsų kolega JAV ambasadorius labai arogantiškai paskelbė, kad nebus jokių pakeitimų priešraketinės gynybos" planuose", - sakė Azerbaidžane viešintis Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kurio žodžius citavo naujienų agentūros "Interfax" ir "RIA Novosti".

"Atrodytų, kad ambasadorius, kuris yra šalies (kurioje dirba) draugas, turėtų suprasti, jog reikia atsižvelgti į šios šalies požiūrį", - pridūrė S.Lavrovas.

Šie komentarai tapo naujausia salve žodžių kare tarp Rusijos ir JAV ambasadoriaus Michaelo McFaulo, vykstančiame nuo pat jo darbo pradžios Maskvoje pradžios sausį.

M.McFaulas antradienį pareiškė, kad Vašingtonas kurs Europoje tokią priešraketinės gynybos sistemą, kokios reikės, siekiant apginti Jungtines Valstijas ir jos sąjungininkes, bei neketina kaip nors apriboti save šioje srityje.

Žurnalistams paklausus, ką Maskvai reikš JAV prezidento Baracko Obamos pažadai laikytis "lankstumo" PRG srityje, jeigu jis bus išrinktas antrai kadencijai, diplomatas atsakė: "Tai reikš, kad mes kursime tą PRG sistemą, kurios mums reikia savo sąjungininkėms apginti ir mums patiems apsiginti nuo realios raketų grėsmės."

"Mums nepriimtini jokie apribojimai šioje srityje, nes mūsų piliečių ir mūsų sąjungininkių saugumas yra pagrindinis mūsų prioritetas", - pridūrė jis.