Tačiau, anot atstovės, JAV sankcijos Venesuelai neturės įtakos Rusijos pasiruošimui plėtoti ir stiprinti bendradarbiavimą su šalimi.

„Mes atidžiai išanalizuosime JAV sankcijų pasekmes ir galimą jų įtaką Rusijai ir jos verslo interesams. Tačiau jau dabar galime pasakyti, kad jos neturės įtakos mūsų pasiruošimui stiprinti bendradarbiavimą su mūsų drauge Venesuela ir jos žmonėmis“, - teigiama ministerijos išplatintame M. Zacharovos pranešime.

Neramumai Venesueloje kilo kovo mėnesį, šalies Aukščiausiajam teismui nusprendus apriboti įstatymų leidžiamosios valdžios įgaliojimus. Kelis mėnesius nerimstantys protestai nusinešė daugiau kaip 120 žmonių gyvybes.

Protestus šalyje lėmė sudėtinga ekonominė padėtis ir ginčai tarp parlamento ir vyriausybės. Protestuotojai kaltina šalies prezidentą Nicolą Maduro dėl siaubingos ekonominės krizės 30 mln. gyventojų turinčioje Venesueloje, lėmusios maisto ir vaistų trūkumą, ilgas eiles parduotuvėse, didėjančias kainas ir badą.

Anksčiau JAV paskyrė sankcijas Venesuelos prezidentui, kuriomis draudžiama JAV įmonėms ir asmenims turėti verslo ryšių su N. Maduru bei įšaldytas visas Venesuelos lyderio turtas JAV. Praėjusį penktadienį dėl negerėjančios padėties Venesueloje JAV paskyrė Venesuelai naujas griežtas finansines sankcijas.

„N. Maduro diktatūra ir toliau atima Venesuelos žmonių teisę į maistą ir mediciną, įkalina demokratiškai išrinktą opoziciją ir smurtu užgniaužia žodžio laisvę“, - skelbiama sekretoriaus spaudai pavaduotojos Sarah Huckabee Sanders pranešime.