Pasak delegacijos vadovo Konstantino Gavrilovo, feisbuko puslapis, susijęs su Rusijos užsienio reikalų ministerija, penktadienį buvo užblokuotas dėl „neteisėto turinio“.

Žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ sekmadienio vakarą pranešė išsiuntusi laišką feisbuką patronuojančiai bendrovei „Meta“ „su reikalavimu nedelsiant panaikinti visus feisbuko puslapio apribojimus“ ir „paaiškinti jų įvedimo priežastis“.

„Tokie feisbuko socialinio tinklo administracijos veiksmai pažeidžia pagrindinius nemokamo informacijos platinimo principus“, – teigė „Roskomnadzor“. Reguliavimo institucija pridūrė, kad laiko tai „cenzūra“.

Pirmadienio rytą puslapis vis dar buvo nepasiekiamas.

K. Gavrilovas sekmadienį sakė valstybinei naujienų agentūrai TASS, kad delegacija naudoja šį feisbuko puslapį Rusijos vadovybės ar Užsienio reikalų ministerijos pareiškimams skelbti. „Tai akivaizdus cenzūros aktas informacinėje erdvėje“, – tviteryje pareiškė K. Gavrilovas, paprašę Vienoje įsikūrusios Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos paramos.

2021 m. vasarį delegacijos paskyra tviteryje taip pat buvo laikinai užblokuota, pranešė TASS.

Rusija ne kartą skyrė baudas JAV technologijų milžinėms, įskaitant „Meta“, už tai, kad ignoruoja prašymus moderuoti turinį, šalis didina interneto platformų kontrolę. Gruodį „Meta“ buvo nubausta iki šiol didžiausia bauda – ji prilygo 27 mln. JAV dolerių – už tai, kad „pakartotinai neištrynė nelegalaus turinio“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)