Ketvirtadienį po šiitų protestuotojų mitingo, kuriame reikalauta nušalinti pernai rugpjūtį įvykusį sprogimą tiriantį teisėją, prasiveržus smurtui žuvo šeši žmonės, dar dešimtys buvo sužeisti.

Maskva itin susirūpinusi dėl augančios politinės įtampos Libane, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime. – Raginame visus libaniečių politikus elgtis santūriai ir protingai.“

Ministerija išreiškė viltį, kad naujojo premjero Najibo Mikati vyriausybė galės susidoroti su „pavojingu ir gan sunkiu iššūkiu“.

Prancūzija, Jungtinės Valstijos ir Jungtinės Tautos anksčiau ragino išlaikyti ramybę, bet taip pat akcentavo būtinybę leisti netrukdomai vykti mažiausiai 210 gyvybių nusinešusio sprogimo uoste tyrimui.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo pareiškime ragina Libano vyriausybę grįžti prie esamų problemų sprendimo „be kišimosi iš išorės“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)