Reaguodama į kiek anksčiau išplatintas nuotraukas, kurioje nagrinėjant gaujos „Capkovskije“ bylą kaltu pripažintas vyras, sėdėdamas už grotų mėgaujasi krabų mėsa, šašlykais ir raudonaisiais ikrais, Rusijos federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) atliko patikrinimą.

Medžiaga, liudijanti apie pataisos įstaigos tvarkos pažeidimus, buvo perduota Rusijos tyrimų komitetui, praneša rbc.ru.

Tada, kai laikraščio „Komsomolskaja pravda“ interneto puslapyje pasirodė 20-iai metų nuteisto Viačeslavo Cepoviazo nuotrauka, kurioje jis įamžintas sėdintis kolonijoje prie stalo ir valgantis krabus bei šašlykus, FSIN Amūro srities skyriaus darbuotojai inicijavo tarnybinį patikrinimą. Apie tai informuojama tarnybos interneto svetainėje.

Remiantis institucijos spaudos atstovų perduotu pranešimu, atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad leidinio paskelbtos nuotraukos, liudijančios apie pataisos įstaigos vidaus tvarkos pažeidimus, buvo nufotografuotos 2015 metais.

„Patikrinimo medžiaga buvo perduota tyrimus vykdantiems organams, kurie turės priimti atitinkamą sprendimą“, – teigiama FSIN išplatintame pranešime.

Jame, be kita ko, nurodoma, kad atsižvelgdama į žiniasklaidos išplatintą informaciją, tarnyba inicijavo papildomą patikrinimą.

Leidinys „Komsomolskaja pravda“ ne tik išspausdino nuotraukas, kuriose V. Cepoviazas, sėdėdamas kolonijoje mėgaujasi raudonaisiais ikrais, krabų mėsa ir šašlykais, bet ir nurodė, kad, pasak Kuščiovskajoje gyvenančių V. Cepoviazo kaimynų, pinigus tokiems delikatesams jam siuntė laisvėje buvusi žmona.

„Buvusio vyro išlaikymas kalėjime atsiėjo ne mažiau kaip 3 mln. rublių (39,6 tūkst. eurų) per metus. Aš jam pervedinėdavau pinigus“, – pareiškė leidinio kalbinta buvusi V. Cepoviazo sutuoktinė Natalija Strišniaja.

Organizuotos nusikalstamos grupuotės „Capkovskije“ veikos tyrimas buvo pradėtas 2010 metų lapkričio mėnesį – tada, kai Kuščiovskajos gyvenvietėje buvo žiauriai nužudyta 12 žmonių, įskaitant keturis vaikus, kurių jauniausiam tebuvo 9 mėnesiai, o vyriausiam – 12 metų.

V. Cepoviazas buvo vienas iš gaujos vadeivos Sergejaus Capoko bendrų. Nusikalstama grupuotė vykdė nusikaltimus ne tik Kuščiovskajos kaime, bet ir aplinkiniuose Krasnodaro krašto rajonuose.

Savo veiką nusikaltėliai pradėjo paskutiniame praeito amžiaus dešimtmetyje ir tęsė iki 2010-ųjų.

Remiantis teisėsaugos institucijų darbuotojų perduotais duomenimis, šios organizuotos nusikalstamos grupuotės narių pavardės yra siejamos su nemažu skaičiumi nužudymų, išžaginimų, vagysčių, apiplėšimų ir kitų nusikaltimų.

2013 metais Krasnodaro krašto teismo sprendimu V. Cepoviazui buvo skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė ir 200 tūkst. rublių (2,6 tūkst. eurų) dydžio bauda.

2014 metais Aukščiausiasis teismas dviem mėnesiais sutrumpino šiam nusikaltėliui skirtą kalinimo terminą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)