Kremliaus kontroliuojama valstybinė žiniasklaida, pasitelkusi vaizdo medžiagą, pradėjo didžiulio masto propagandinę operaciją, kuria siekiama diskredituoti naująją valdžią Kijeve ir pakurstyti pyktį dėl tariamų šiurkščių teisių pažeidimų, vykdomų prieš rusakalbius Ukrainos gyventojus.

Kurstydamas įtarimus dėl tarptautinio vaidmens protestuose Kijeve, naujienų kanalas "Rossija-24" parodė ruso jaunuolio tariamą prisipažinimą, esą jam buvo sumokėta už tai, kad būtų opozicijos pajėgų snaiperis.

"Ten yra samdinių... jie atvyko iš įvairių valstybių: Jungtinių Valstijų ir Vokietijos, jie atvyko vilkėdami tokias pačias karines uniformas", - tvirtino jaunuolis.

Jis tvirtino bijąs sulaukti keršto už tai, kad atskleidė šią informaciją, teigdamas, kad protestuotojų lyderiai Kijeve "tiesiog įkiš žmones į rūsį ir nužudys juos".

Televizijos reportaže matyti, kaip vaikinas, įvardijamas kaip Vladislavas, yra apklausiamas tyrėjų po to, kai buvo sulaikytas pasienyje su Ukraina esančioje Briansko srityje.

Ginkluoti kariai Sevastopolyje
"Rossija -24" diktorius priduria, kad "dabar samdiniai vyksta į Krymą. Jų tikslai pakankamai aiškūs: išprovokuoti naują krizės bangą ir slapčia apiplėšinėti žmones".

Ta pati televizija parodė interviu su pasienyje su Ukraina esančios Belgorodo srities gubernatoriumi Jevgenijumi Savčenka, kuris įspėjo, kad "ginkluoti žmonės" prasmuko į pasienio ruožą ir mėgino blokuoti kelią, vedantį į Krymą.

"Srityje bastosi minios ginkluotų žmonių, nežinia iš kur atsiradusių, ir rengia įvairias provokacijas“, - sakė gubernatorius, pridūręs, kad šeštadienį "buvo įvykdytas bandymas pertverti kelią Maskva-Krymas".

Tuo tarpu įtakingi įstatymų leidėjai ryžtingai kalbėjo apie situaciją, akcentuodami nacionalinę vienybę.

"Situacija Ukrainoje konsoliduoja visą Rusijos pilietinę visuomenę", - sakė "Vieningosios Rusijos" įstatymų leidėjas Leonidas Sluckis, kuris yra Valstybės Dūmos NVS, eurazinės integracijos ir ryšių su tėvynainiais reikalų komiteto pirmininkas.

"Visi vienareikšmiškai pasisako už tai, kad būtų ginami mūsų žmonės Ukrainoje, kad nebūtų leista išstumti iš Ukrainos rusų kalbos ir rusų ", - sakė deputatas, kurį citavo naujienų agentūra "RIA Novosti".

Valdančioji partija "Vieningoji Rusija" pakvietė žmones sekmadienį surengti eitynes Maskvos centre, pavadinusi Ukrainą "broliška" šalimi, kuriai reikia "mūsų apsaugos ir paramos".
Vladimiras Putinas

Partija įspėjo, kad etniniai rusai Ukrainoje "kenčia persekiojimą ir smurtą, nes kalba rusiškai, yra nusiteikę draugiškai Rusijos atžvilgiu ir nepripažįsta nacionalisto Banderos šalininkų, kurie užgrobė valdžią."

Stepanas Bandera buvo prieštaringai vertinamas ukrainiečių nacionalistų lyderis per Antrąjį pasaulinį karą ir po jo, kurio vadovaujami partizanai kovėsi su nacių ir sovietų pajėgomis.