Tai „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centras (KDC), kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„KDC įspėja: pastarąją savaitę užsienio pranešėjų ir žiniasklaidos padedama Kremliaus propaganda mėgino skleisti prorusišką naratyvą apie Ukrainos kariuomenės silpnumą, Vakarų ginkluotės neefektyvumą ir dėl to neišvengiamą Rusijos pergalę ateityje“, – sakoma pranešime.

Pavyzdžiui, KDC duomenimis, televizijos kanalo „Fox News“ vedėjas Tuckeris Carlsonas teigė, kad Ukraina pralaimi karą su Rusija. Manipuliacijos tikslas – paskatinti JAV nutraukti pagalbą Ukrainai, juk nėra prasmės remti šalį, kuri esą patiria pralaimėjimą.

Amerikiečių analitikas Brianas Berleticas „YouTube“ kanale „The New Atlas“ skleidė dezinformaciją, kad esą Vakarų ginkluotė yra neefektyvi, todėl mūšio lauke neverta tikėtis didesnių laimėjimų.

O JAV politikas Geoffrey M. Youngas leidinyje „The Saker“ tikino, kad esą rusai jau užėmė Soledarą. Jis taip pat prognozavo Rusijos pergalę ateityje. Pasak KDC atstovų, tokiomis manipuliacijomis siekiama kelti abejones dėl Ukrainos galimybių duoti atkirtį okupantams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją