Projekte teigiama, kad žydrieji šalmai būtų tik lengvai ginkluoti. JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas turėtų pateikti pasiūlymus dėl taikos misijos dydžio ir sudėties. Pasak Rusijos ambasadoriaus JT Vasilijaus Nebenzios, kol kas nėra nustatyta balsavimo data. Rezoliucijos projektas dabar bus vertinamas, sakė jis žurnalistams Niujorke.

Ukrainos, kuri šiuo metu yra nenuolatinė Saugumo Tarybos narė, ambasadorius JT Volodimiras Jelčenka teigė, kad misija turėtų būti dislokuota ir Rusijos bei Ukrainos pasienyje, per kurį, Kijevo tikinimu, iš Rusijos į Ukrainą patenka kovotojai ir ginklai. Vyriausybė Kijeve jau seniai reikalauja nusiųsti taikos dalinį, tačiau nori, kad jis veiktų visoje konflikto teritorijoje.

V. Putinas antradienį pareiškė, kad taikos misija Rytų Ukrainoje būtų „visiškai deramas dalykas“. Ji esą turėtų būti dislokuota palei „demarkacinę liniją“ tarp Ukrainos vyriausybinių dalinių ir separatistų šalies rytuose, kai tik iš čia bus atitraukta sunkioji ginkluotė.

Nuo 2014 metų Rytų Ukrainoje yra dislokuota ESBO stebėtojų misija, dirbanti sunkiomis sąlygomis. Šių metų balandį čia pirmą kartą sprogus minai žuvo ESBO stebėtojas.