„Šįvakar savo Chartumo rezidencijoje mirė Rusijos ambasadorius“, – pranešime sakė Užsienio reikalų ministerija, bet nenurodė diplomato mirties priežasties.

Vyresnysis policijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad per pirminį tyrimą buvo atmesta „tyčinių veiksmų“ jo atžvilgiu versija. Tai patvirtino ir Maskva.

1954 metais gimęs ambasadorius „mirė plaukiodamas baseine savo namuose“, nurodė policininkas.

Vienas diplomatinis šaltinis taip pat sakė, kad rusų ambasadorius, einantis 7-ą dešimtį, buvo rastas negyvas baseine savo rezidencijoje šiaurės Chartume.

„Su liūdesiu pranešame, kad rugpjūčio 23-ąją Chartume mirė Rusijos ambasadorius Sudane, M.Širinskis“, – Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Užsienio reikalų ministeriją.

„Kai tik gausime detalios informacijos iš Rusijos ambasados Chartume, informuosime apie mūsų kolegos mirties aplinkybes“, – pridūrė Maskva.

Rusijos ambasados Sudane atstovas spaudai Sergejus Koniašinas sakė, kad buvo ženklų, jog ambasadorius patyrė širdies smūgį.

„Mirgajasas Širinskis buvo rastas savo rezidencijoje Chartumo priemiestyje su stipraus širdies smūgio požymiais“, – kanalui „Rossija 24“ sakė jis.

„Buvo iškviesti gydytojai, bet jie nesugebėjo jo išgelbėti“, – pridūrė S. Koniašinas.

Sudano policijos atstovas Omaras al Mokhtaras nurodė, kad pareigūnai nuvežė mirusiojo palaikus į sostinės lavoninę ir laukia nurodymų iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos.

Laisvai arabiškai ir angliškai šnekėjęs M. Širinskis diplomato karjerą pradėjo 1977-aisiais, sakoma ambasados tinklapyje.

Jis baigė Maskvos tarptautinių santykių institutą, o į Sudano ambasadoriaus postą buvo paskirtas 2013-aisiais. Anksčiau jis ėjo Rusijos ambasadoriaus Ruandoje pareigas.

Taip pat M. Širinskis yra dirbęs Egipte, Saudo Arabijoje bei Jemene.

Ambasadoriaus „draugiškas, bet profesionalus požiūris“ padėjo pagerinti Maskvos ir Chartumo santykius, sakė Sudano užsienio reikalų ministerija.

„Jis bendraudavo su Sudano žmonėmis iš visų šalies sektorių ir rajonų“, – teigiama pranešime.

Sudanas ir Rusija jau kelis dešimtmečius palaiko glaudžius diplomatinius ir ekonominius ryšius, o Sudano prezidentas Omaras al Bashiras planuoja artimoje ateityje atvykti į Maskvą.