„Tarptautinės nevyriausybinės ne pelno organizacijos „Greenpeace International“ veikla Rusijos Federacijos teritorijoje (...) pripažinta nepageidautina“, – sakoma Generalinės prokuratūros pranešime.

Rusija apkaltino organizaciją prieš Maskvą nukreipta propaganda ir siekiu „pakeisti valdžią šalyje“.

Generalinė prokuratūra teigė, kad aplinkosaugos grupė kelia „grėsmę šalies konstitucinei santvarkai ir saugumui“. Jos pranešime sakoma, kad nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios „Greenpeace“ aktyvistai užsiima „antirusiška propaganda“ ir ragina izoliuoti Rusijos ekonomiką.

„Greenpeace“ pastangos „nukreiptos destabilizuoti socialinę ir politinę padėtį, siekiama nekonstituciniu būdu pakeisti valdžią šalyje“, pareiškė Generalinė prokuratūra. „Greenpeace“ aplinkosauginę veiklą lydi aktyvus politinės pozicijos propagavimas, bandymai kištis į valstybės vidaus reikalus, siekiama pakirsti jos ekonominius pamatus“, – teigiama pranešime.

Rusijos valdžia, daugiau nei prieš metus pradėjusi karą Ukrainoje, ėmėsi ir precedento neturinčio susidorojimo su kitaminčiais, uždaroma nepriklausoma žiniasklaida ir teisių gynimo grupės, dauguma opozicijos veikėjų sukišti į kalėjimus arba pabėgo iš šalies.

Kovo mėnesį teisingumo ministerija „užsienio agentu“ paskelbė Pasaulio laukinės gamtos fondą. „Užsienio agento“ etiketė siejasi su sovietmečiu ir plačiai naudojama prieš Kremliaus kritikus. Tačiau šis apibūdinimas ne toks griežtas kaip žyma „nepageidaujama organizacija“ ir leidžia tęsti veiklą šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją