Karybos naujienų savaitraštis „IHS Jane's Defence Weekly“ iš anksto pranešė, kad kai kurios parade pasirodysiančios šarvuotosios mašinos „atspindės didžiausius pokyčius Rusijos šarvuotųjų kovos mašinų šeimose nuo 7-ojo ir 8-ojo dešimtmečių“.

Raudonojoje aikštėje bus galima pamatyti naujausios kartos pagrindinius kovos tankus ir artilerijos sistemas.


Tankas T-14 „Armata“

TankasArmata“, kurio bokštelis valdomas elektroninių sistemų ir gali leisti raketas, vadinamas naujos Rusijos šarvuotųjų kovos mašinų kartos, kurioje vis plačiau naudojamos automatinės sistemos, flagmanu.

Trijų žmonių įgula dirba izoliuotoje kapsulėje tanko korpuso priekinėje dalyje, valdydama galingą 125 mm kalibro pagrindinę patranką, pagalbinę 30 mm kalibro patranką ir 12,7 mm kalibro kulkosvaidį.

Nors reiškiamas susirūpinimas dėl didelės savikainos, Rusijos kariškiai pranešė, kad pirmi naujieji tankai karinius dalinius pasieks šiais metais. Planuojama, kad modernių tankų „Armata“ bus pagaminta iš viso apie 2 300.

Giriamas kaip būsimas Rusijos pajėgų pasididžiavimas, „Armata“ pateko į apmaudų incidentą per Pergalės dienos parado repeticiją, kai vienas iš tankų įstrigo Raudonojoje aikštėje.

Artilerijos sistema „Koalicija“

Nauja savaeigė artilerijos sistema, pritaikyta naikinti nuo branduolinio ginklo poveikio apsaugotus priešo bunkerius ir įtvirtinimus, esančius už daugelio kilometrų, naudoja 152 mm kalibro haubicą ir sveria apie 55 tonas.

Šarvuotasis transporteris „Kurganec“

Naująją robotizuotų šarvuotųjų mašinų kartą papildysiantis vikšrinis šarvuotasis transporteris „Kurganec“ pakeis dabar naudojamas dar Sovietų Sąjungos laikais sukonstruotas mašinas. Pritaikytas saugiau gabenti pėstininkus į mūšio lauką 25 tonas sveriantis šarvuotis apginkluotas įgulos per atstumą valdomomis patrankomis arba kulkosvaidžiais. Ant jo taip pat gali būti sumontuoti didesnio kalibro pabūklai.

Šarvuotasis transporteris „Bumerang“

Šis aštuonratis šarvuotasis transporteris gali plaukti, naudodamas gale įtaisytus sraigtus. Manoma, kad jis bus apginkluotas per atstumą valdomu automatiniu patrankos bokšteliu.

Prieštankinė sistema „Kornet-D“

Atrodantis tarsi galingas džipas su įspūdinga garso sistema, tankų naikintojas „Kornet-D“ apginkluotas aštuoniomis valdomomis prieštankinėmis raketomis, sumontuotomis dviejuose keturvamzdžiuose paleidimo įrenginiuose.

Kita technika

Parade taip pat planuota parodyti įspūdingą tarpžemyninių balistinių raketų sistemą „Jars RS-24“, kurios raketos gali nešti branduolinius užtaisus.

Raudonojoje aikštėje taip pat važiuos raketų „žemė–oras“ sistemos „Buk“. Kijevas ir Vakarų šalys tvirtina, kad būtent tokia sistema buvo panaudota Ukrainos rytuose veikiančių prorusiškų separatistų, kai pernai liepą buvo numuštas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas, žuvo visi 298 laineryje buvę žmonės.