Gynybos ministerijos Maskvoje specialistai neseniai sukilėlių kontroliuotoje miesto dalyje aptiko „nesprogusios artilerijos amunicijos", kurioje buvo „nuodingų medžiagų", sakoma penktadienį naujienų agentūros „Interfax" išplatintame pareiškime. Pirmieji tyrimai esą parodė, jog „labai tikėtina, kad tai chloro dujos ir baltasis fosforas".

Toksiška amunicija, rusų duomenimis, rasta vadinamojoje zonoje 1070 Alepo pietvakariuose. Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad rastų medžiagų tyrimas turėtų būti tęsiamas bendradarbiaujant su Cheminio ginklo draudimo organizacija (OPCW).

Valstybinė Sirijos žiniasklaida jau spalio pabaigoje kaltino sukilėlius nuodingų dujų naudojimu. Vakarų Alepe esą po apšaudymų iš sukilėlių kvartalų duso ir kariai, ir civiliai.

OPCW rugpjūtį pateiktoje ataskaitoje priėjo prie išvados, kad Sirijos vyriausybiniai daliniai 2014 ir 2015 metais virš dviejų kaimų paskleidė chloro dujų. Rusija JT ekspertų rezultatus atmetė kaip „neįtikinamus".

Alepas nup 2012 metų yra padalytas tarp vyriausybinių dalinių kontroliuojamos vakarinės dalies ir sukilėlių valdomos rytinės.