A. Puškovą papiktino Latvijos URM vadovo pareiškimas, kad Baltijos regione smarkiai pablogėjo saugumo situacija, o Rusijai viskas gali baigtis taip, kaip Vokietijai po Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų.

„Kai Latvijos užsienio reikalų ministras leidžia sau tokius pareiškimus, tai jis turi suprasti, kad mes galime imtis priemonių, kurios skaudžiai smogs Latvijos interesams – ekonominiams, prekybiniams ir kitiems. Nemanau, kad užsienio politikams galima pliaukšti visokiausias nesąmones be padarinių tiems patiems politikams ir jų valstybėms“, – sakė A. Puškovas radijo stočiai „Govorit Moskva“.

Edgaras Rinkevičius
E. Rinkevičius savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Kuo daugiau aš stebiu dabartinę Rusiją, tuo labiau įsitikinu, kad jai viskas gali baigtis kaip Vokietijos reichui po Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų, ir jau bus vėlu“.

A. Puškovo manymu, Rusija turi daug galimybių atsakyti į tokius pareiškimus, ir ne žodžiais, o „tam tikrais žingsniais, kurie parodys, kad žodžiai kainuoja“.

E. Rinkevičius mano, kad Rusija mėgina įbauginti kitas šalis

E. Rinkevičius mano, kad kalbomis apie branduolinį ginklą Rusija mėgina įbauginti NATO sąjungininkes, kurios netiki galimais Maskvos veiksmais.

Pasak E. Rinkevičiaus, Rusijos žingsnius numatyti sunku, tačiau daug ką galima nuspėti iš Maskvos pareigūnų komentarų, kurie turėtų būti vertinami rimtai, tačiau be panikos.

„Mes dalyvaujame labai rimtame informacijos kare“,– teigė užsienio reikalų ministras, pridurdamas, kad vienas iš šio karo tikslų yra išgąsdinti NATO sąjungininkes, kurios nėra tikros dėl susiklosčiusios padėties, todėl neprisideda prie Latvijos ir kitų šalių saugumo stiprinimo.

Ministro nuomone, Rusijai atsakyti galima tik vienu būdu- parodyti, kad NATO yra pasiruošusi užtikrinti saugumą.