„Esame įsitikinę, kad naujoji administracija nenori kartoti išeinančiosios, kuri sąmoningai sunaikino JAV ir Rusijos santykius, klaidų“, – S. Lavrovą citavo Italijos dienraštis „Corriere della Sera“.

D. Trumpo pergalė rinkimuose ir teigiami jo komentarai Maskvos atžvilgiu sukėlė nerimą Ukrainoje ir kitose buvusiose sovietų okupuotose valstybėse, kurios dabar priklauso JAV vadovaujamam NATO aljansui.

Per savo kampaniją D.Trumpas gyrė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir sakė norįs gerinti santykius su Maskva ir abejojąs Vašingtono įsipareigojimais NATO sąjungininkėms.

S. Lavrovas italų dienraščiui sakė: „Žinoma, mes labai teigiamai įvertinome D. Trumpo per rinkimų kampaniją išreikštą norą bendradarbiauti tarp mūsų dviejų valstybių.“

„Savo ruožtu esame visuomet atviri nuoširdžiam, pragmatiškam dialogui su Vašingtonu visais dvišaliais ir pasauliniais klausimais...“, – pridūrė jis.

„Tikimės, kad naujojo prezidento šviežia užsienio politikos komanda žengs konkrečius žingsnius šia kryptimi ir kad bendradarbiavimas bus konstruktyvus“, – sakė S. Lavrovas.

Jis gynė Rusijos dislokuotas pajėgas vietovėse, esančiose netoli buvusių sovietinių šalių, dabartinių NATO narių ir pavadino jas atsaku Vakarų sąjungininkių „politiniam ir kariniam spaudimui mūsų šaliai“, kuris privertė Maskvą „imtis atitinkamų priemonių mūsų gynybai ir nacionaliniam saugumui“.

S. Lavrovas Romoje dalyvavo konferencijoje dėl Viduržiemio jūros regiono saugumo klausimų. Joje jis susitiko su JAV diplomatijos vadovu Johnu Kerry.