JAV politikai trečiadienį teigė, kad valstybės sekretorė H. Clinton ketina laikytis pažado ir po prezidento rinkimų, nepaisant Baracko Obamos pergalės, pasitraukti iš valstybės sekretorės posto. Vašingtone spėliojama, kad jos vietą gali užimti arba Senato užsienio reikalų komiteto pirmininkas J. Kerry arba JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Susan Rice.

Neįvardintas šaltinis iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos dienraščiui "Kommersant" sakė, kad Maskva labiau norėtų, jog JAV valstybės sekretoriaus postą užimtų J. Kerry. Pasak šaltinio, Rusijos diplomatai mano, kad S. Rice yra "per daug ambicinga ir agresyvi". JT ambasadorė aršiai kovojo su Rusija, kai ši atsisakė paremti JT Saugumo Tarybos rezoliuciją dėl Sirijos. Šaltinis iš Užsienio reikalų ministerijos teigė, kad "Maskvai būtų sunkiau dirbti su Vašingtonu", jei valstybes sekretore taptų S. Rice.

Pasak šaltinio, Maskva baiminasi, kad B. Obama gali neskirti J. Kerry, nes tuomet jo Demokratų partija netektų svarbios vietos Senate.