"Reuters" praneša, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atsisakė išduoti E. Snowdeną JAV pareigūnams. Bet Maskva taip pat aiškiai parodė, kad JAV informantas darosi vis mažiau pageidaujamas svečias, nes užsitęsusi diplomatinė aklavietė dėl jo likimo gali pridaryti ilgalaikės žalos Maskvos santykiams su Vašingtonu.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas ketvirtadienį sakė, kad E. Snowdenas turi nuspręsti, į kokią šalį vyks. Pasak viceministro, Rusija nėra gavusi oficialus E. Snowdeno prašymo suteikti prieglobstį. Naujienų agentūrai ITAR-TASS S. Riabkovas sakė, kad Rusija negali nieko išspręsti už E. Snowdeną, bet dabartinę situaciją reikia kokiu nors būdu nutraukti. V. Putinas kalbėjo panašiai, kai ragino E. Snowdeną kuo greičiau išvykti iš Rusijos.

V. Putinas praėjusį pirmadienį pareiškė, kad E. Snowdenas galėtų gauti prieglobstį Rusijoje, tik jei sutiktų nutraukti veiklą, kuri gali pakenti Jungtinėms Valstijoms. Po šio pareiškimo E. Snowdenas atsiėmė prieglobsčio Rusijoje prašymą. Jokia kita šalis nesutiko suteikti prieglobstį JAV informantui.