"Kiek prisimenu iš Organizacinio komiteto posėdžio medžiagos, turimas omenyje olimpinių akreditacijų galiojimo laikotarpis. Jos pradės galioti 2014 metų sausio 7-ąją ir nustos galioti balandžio 16-ąją", - URM ypatingasis pasiuntinys Valerijus Kuzminas sakė per Maskvoje vykusią spaudos konferenciją.

Pasak jo, visais su vizomis susijusiais klausimais rūpinasi olimpiados organizacinis komitetas. Tačiau galutinis sprendimas dėl laikino bevizio režimo nustatymo sporto gerbėjams, vykstantiems į Sočio olimpiadą, dar nepriimtas, pridūrė V.Kuzminas.

Rusijos diplomatas taip pat sveikino Gruzijos, kuri 2008 metais trumpai kariavo su Rusija ir kuriose santykiuose su Maskva tebetvyro didelė įtampa, pasiųsti savo delegaciją į Sočį.

"Kiek žinau, Gruzijos olimpinis komitetas sutiko pasiųsti savo delegaciją į žaidynes. Mano nuomone, tai įtikinamas sprendimas. Apskritai su pasitenkinimu konstatuojame Gruzijos pusės sprendimą pasiųsti į olimpiadą savo sportininkus", - sakė jis.

Kol kas nežinomas šalių, kurios dalyvaus Sočio žiemos olimpiadoje, tikslus skaičius, sakė V.Kuzminas.

Jis pridūrė, kad organizuodama šias žaidynes, Rusija naudojasi Vankuverio ir Londono olimpiadų patirtimi.

"Tarptautinis olimpinis komitetas sukūrė gana sudėtingą įvairių nepaprastųjų situacijų klasifikacijos sistemą ir reagavimo sistemą. Jos (situacijos) skaičiuojamos šimtais", - pažymėjo V.Kuzminas.

Jis taip pat sakė, kad olimpiados laikotarpiu Sočyje bus smarkiai ribojamas asmeninių automobilių eismas.