„Greičiausiai būtų neiteisinga eiti prie hipotetinių išvadų, kad tai galėtų būti žingsnis dvišalių santykių krizės įveikimo link“, – penktadienį tvirtino Kremliaus atstovas žiniasklaidai Dmitrijus Peskovas. Pasak jo, santykiai ir toliau išlieka „liūdname taške“.

Pastaraisiais mėnesiais tarp Maskvos ir Vašingtono tvyro didžiulė įtampa, kurią pakurstė daugybė klausimų, įskaitant Rusijos kariuomenės įsiveržimą į kaimyninę Ukrainą. Tačiau visai neseniai abiem šalims pavyko pasiekti susitarimą dėl kalinių mainų ir ketvirtadienį abi pusės paleido po vieną kalinį – JAV susigrąžino krepšininkę Brittney Griner, kuri Rusijoje buvo nuteista už nedidelio kiekio narkotinių medžiagų laikymą, o Rusija atgavo JAV 25 metų laisvės atėmimo bausmę atlikinėjusį ginklų kontrabandininką Viktorą Butą.

Nors buvo tikimasi, kad Rusija kartu su B. Griner taip pat paleis nuo 2018 m. šalyje dėl kaltinimų šnipinėjimu laikomą amerikietį Paulą Whelaną, jis kol kas lieka nelaisvėje. Nepaisant to, manoma, kad ateityje gali būti atskirai tariamasi ir dėl jo paleidimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)