Prieš pirmadienio vakarą pasirodant pirmajai filmuotai medžiagai, JK apkaltino Kremlių prisidedant prie pastangų apgaulingais skambučiais gauti slaptos ar kompromituojančios informacijos.

Pareigūnai, spėjama, deda pastangas, kad „YouTube“ pašalintų vaizdo įrašą, kuriame B. Wallace'as manė, kad vaizdo ryšiu kalbasi su Ukrainos ministru pirmininku Denisu Šmyhaliu.

Vidaus reikalų sekretorė Priti Patel taip pat pripažino kalbėjusi su apsimetėliais, o dar vienas nesėkmingas bandymas buvo nukreiptas prieš kultūros sekretorę Nadine Dorries.

Internete pasirodė pokalbio su B. Wallace‘u „oficialus anonsas“, kuriame teigiama, kad tai „vaizdo pokštas“ su „Vovanu ir Lexusu“ – duetu, kuriam priskiriama anksčiau suorganizuota apgaulė, skirta Sasekso hercogui.

B. Wallace‘as rodomas kalbantis iš Lenkijos, kai skambinantysis sako, kad Ukraina, siekdama apsisaugoti nuo Maskvos, nori plėtoti „branduolinę programą“, – tokį nepagrįstą teiginį kartoja ir Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Paskelbus šį pokalbį, B. Wallace‘as pasvarstė, kad invazija į Ukrainą „Kremliui turbūt sekasi labai blogai“, jei jis griebiasi „vaizdo pokalbių klastočių“.

Gynybos ministerijos šaltinis sakė, kad vaizdo įrašas yra „šiukšlė“, ir pridūrė: „Tai suklastotas vaizdo įrašas. Ko jame negirdėti, tai gynybos sekretoriaus atsakymo, jog Jungtinė Karalystė negali turėti nieko bendra su tariamomis Ukrainos branduolinėmis ambicijomis, nes yra įsipareigojusi laikytis Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties.“

Neatrodo, kad B. Wallace‘as vaizdo įraše būtų pasakęs ką nors itin kompromituojančio ar jautraus, tačiau jame skelbiama apie „išsamų interviu“, kuris pasirodys per ateinančias „kelias dienas“.

Anksčiau „Lexusas“ ir „Vovanas“ yra taikęsi į serą Eltoną Johną, kuris yra griežtas Rusijos „gėjų propagandos“ įstatymų priešininkas, į Kremliaus kritikus ir pasaulio lyderius, įskaitant Kanados ministrą pirmininką Justiną Trudeau.

Kritikai kaltina veikėjus, kurių tikrieji vardai yra Vladimiras Kuznecovas ir Aleksejus Stoliarovas, ryšiais su Rusijos saugumo tarnybomis, tačiau jie tai neigia.

Aukšto rango vyriausybės šaltiniai baiminasi, kad rusai gali bandyti sufalsifikuoti skambučių metu gautą medžiagą, siekdami apjuodinti JK.

B. Wallace‘as pranešė, kad vyriausybėje bus atliktas vidinis tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kaip jį pasiekė šis vaizdo skambutis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją