Jis taip pat sakė, kad buvimas Rusijos „juodajame sąraše“ nesutrukdys jam eiti savo oficialių pareigų.

Kaip sakė BNS šaltiniai, Rusija į „juoduosius sąrašus“ įtraukė ir Latvijos parlamentarą Andrejų Judiną bei populiarų Latvijos teatro direktorių Alvį Hermanį.

Latvijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad Rusija į „juoduosius sąrašus“ įtraukė Latvijos piliečių, bet ministerijos atstovas Karlis Eichenbaumas sakė, kad ministerija negali nei patvirtinti, nei paneigti pranešimų apie minėtų trijų latvių paskelbimą persona non grata.

K.Eichenbaumas sakė, jog Latvija apgailestauja dėl Rusijos sprendimo įtraukti į „juodąjį sąrašą“ tuos Latvijos piliečius, nes nemato jokios logiškos priežasties uždrausti tiems konkretiems asmenims įvažiuoti į Rusiją, bet vis dėlto Latvijos užsienio reikalų ministerija sutinka, kad tai – suverenus kiekvienos šalies sprendimas.

Atrodo, kad Rusija paprasčiausiai veikė pagal savo supratimą „akis už akį“, sakė Latvijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

„Nelaikome tokios prieigos nei protinga, nei konstruktyvia“, – sakė jis.

Į „juoduosius sąrašus įtraukti asmenys jau buvo informuoti apie Rusijos sprendimą.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius liepos mėnesį priėmė sprendimą įtraukti į Latvijos „juodąjį sąrašą“ tris Rusijos popdainininkus: Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Alą Perfilovą (Valeriją).

Latvijos užsienio reikalų ministerija paaiškino, kad šie asmenys savo žodžiais ir veiksmais prisidėjo prie kenkimo Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)