„Pasikeitusi retorika gali byloti apie tai, kad Rusija nesugebėjo išsigalvoti įrodymų, jog biolaboratorijose Ukrainos teritorijoje kuriamas masinio naikinimo ginklas“, – teigiama pareiškime.

Skelbiama, kad Rusijos žiniasklaida, pasitelkusi skandalingus Kremlių palaikančius „Vakarų ekspertus“, pradėjo skleisti informaciją, esą, „gali praeiti daug metų, kol realiai įsisiūbuos skandalas su biolaboratorijomis ir biologiniais JAV ginklais“.

„Vakarų eksperto vaidmeniui“ Rusijos žiniasklaidai nepavyko surasti nieko geriau už amerikiečių buvusį diplomatą Michaelą Springmaną, gerai žinomą Vladimiro Putino bičiulį iš Amerikos.

Prieš ketverius metus M. Springmanas įsivėlė į skandalą, paskelbdamas įžeidžią karikatūrą apie Jungtinių Valstijų „draugus“, kurioje Ukraina prilyginama ekstremistams.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba mano, kad visa tai liudija apie tai, kad Rusija neturi išteklių naujos propagandos kūrimui.

Delfi primena, kad Rusija kovo 11 d. JT Saugumo Taryboje apkaltino Ukrainą ir JAV kuriant biologinius ginklus.

„Rusijos gynybos ministerija turi dokumentus, kurie patvirtina, kad Ukrainos teritorijoje veikė mažiausiai 30 biologinių laboratorijų tinklas“, – skubiai sušauktame JT Saugumo Tarybos posėdyje Niujorke sakė Rusijos ambasadorius JT Vasilijus Nebenzia.

Jos esą buvo naudojamos „pavojingiems eksperimentams“ su juodligės, tuliarmijos, choleros ir kitų mirtinų ligų sukėlėjais. Kyjivą esą rėmė Pentagonas.

JT ne kartą sakė, kad joms nėra nieko žinoma apie esą Ukrainoje gaminamą masinio naikinimo ginklą. JAV kalbėjo apie propagandą ir galimą rusų dingstį Ukrainos kare panaudoti masinio naikinimo ginklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)