Pietų Ukrainos gynybos pajėgų spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk pirmadienį pranešė, kad Maskva Juodojoje jūroje neseniai dislokavo karo laivą, galintį iššauti sparnuotąsias raketas ir apginkluotą „Kalibr“ tipo sviediniais. „Tai rodo, kad vyksta pasiruošimas, – tvirtino N. Humeniuk. – Esama ganėtinai didelės tikimybės, kad tokia ataka įvyks savaitės pradžioje.“

Sekmadienio vakarą apie galimus naujus rusų raketų smūgius užsiminė ir prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis tikino, kad atakos nesiliaus, kol „jie turės raketų“. Tačiau V. Zelenskis pabrėžė, kad šalies kariuomenė jau ruošiasi galimiems apšaudymams.

Apie naujos masinės raketų atakos grėsmę pranešta po to, kai praėjusį trečiadienį Rusija į taikius Ukrainos miestus paleido per 70 sviedinių. Jie pažeidė daugybę kritinės infrastruktūros objektų ir itin smarkiai sutrikdė elektros, vandens ir šilumos tiekimą.

Maskva iki šiol tvirtina, kad Ukrainoje taikosi tik į karinės paskirties infrastruktūrą ir dėl pastarųjų masinių išjungimų kaltino Kyjivo atsisakymą susėsti prie derybų stalo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją