Į atitinkamą sąrašą įtraukti ir abu JAV prezidento Joe Bideno broliai Jamesas ir Francis Bidenai, taip pat sesuo Valerie Biden, penktadienį Maskvoje pranešė Užsienio reikalų ministerija. Pačiam JAV lyderiui kelionės draudimas paskelbtas jau kovo viduryje.

Sąraše, į kurį dabar jau įrašyta beveik 1 300 amerikiečių, yra ir daugiau politikų, įstatymų leidėjų bei jų artimųjų, taip pat verslininkų ir ekspertų, kurie, anot Kremliaus, „dalyvavo skatinant rusofobijos kampaniją ir remiant Kyjivo režimą“ kovoje prieš Rusiją.

Be J. Bideno artimųjų, į „juodąjį sąrašą“ įtraukta Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre, taip pat JAV senatoriai Bernie Sandersas ir Elizabeth Warren.

Tame sąraše – ir JAV rašytoja, Rusijos ekspertė Anne Applebaum, leidinio „Politico“ vyriausiasis redaktorius Matthew Kaminskis ir JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vyras Paulas Pelosis. Jau anksčiau į Rusiją atvykti buvo uždrausta Holivudo aktoriams Benui Stilleriui ir Seanui Pennui.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 dieną JAV ir kitos Vakarų šalys įvedė plačias sankcijas Rusijai. Maskvai į tai kelis kartus reagavo atsakomosiomis priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)