Rusijos federalinio saugumo tarnybos (FST) pareigūnai sulaikė 25-erių Notingemo universiteto studentę Laurą Marie Sumner Nižnij Novgorode.

Pareigūnai merginai nurodė, kad jos veikla kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, todėl ji per 10 dienų turės išvykti iš šalies dėl šnipinėjimo.

Nižnij Novgorode studentė darė tyrimą daktaro disertacijai. Mergina domėjosi darbuotojų sąlygomis ir jų ryšiais su 1917-ųjų Rusijos revoliucija.

Tačiau ji pakliuvo į Federalinės migracijos tarnybos ir FST akiratį, kai ieškojo informacijos senuose archyvuose. Pareigūnai sakė vietos žiniasklaidai, kad L. M. Sumner rinko informaciją, kad galėtų pakurstyti naują revoliuciją.

Asmeninėje „Twitter“ paskyroje, kuri jau ištrinta, mergina apibūdino save kaip feministę, šunų mylėtoją, doktorantūroje studijuojančią istoriją.

FST Rusijos žiniasklaidai nurodė, kad mergina bandė gauti informacijos Notingemo universiteto profesorės Sarah Badcock vardu. Profesorė yra Rusijos istorijos ekspertė.

Pareigūnai pranešė, kad regioninis teismas merginai jau skyrė baudą ir deportacijos įsakymą, kadangi studentės veikla kėlė pavojų Rusijos visuomenei. Anot pareigūnų, akademinius tyrimus Rusijoje atliekantys asmenys turi gauti specialią mokslinę vizą.