Pasak NATO šaltinių, pastarosiomis dienomis Rusija imitavo raketų smūgius Baltijos šalims. K. Salmas patvirtino šią informaciją Estijos atžvilgiu.

„Šiuo metu vyksta pratybos, kurių metu rusai treniruojasi raketomis smogti Estijos teritorijai“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas.

K. Salmas taip pat pranešė, kad Rusijos sraigtasparniai kelis kartus pažeidė Estijos sieną. „Sraigtasparniai atsitiktinai nepažeidžia sienos, o pastarosiomis dienomis buvo užfiksuoti keli tokie atvejai“, – pridūrė jis.

„Tai itin rimtas ir, Estijos požiūriu, apgailėtinas incidentas, kuris neabejotinai sukels papildomą įtampą. Tai jokiu būdu nėra priimtina“, – teigė šalies Užsienio reikalų ministerija.

Incidentas Koidulos rajone yra jau antrasis, kai rusai šiais metais pažeidė Estijos oro sieną. Praėjusiais metais Rusija į Estijos oro erdvę buvo įskridusi penkis kartus, rašo UNIAN.

Rusija Estijos oro erdvę pažeidė prieš prasidedant svarbiam Šiaurės Atlanto aljanso viršūnių suvažiavimui. Maža to, Rusijos pajėgos netoli Estijos sienos dalyvauja karinėse pratybose, per kurias imituoja kasdienius raketų smūgius prieš šią šalį. Kaip rašo „Bloomberg“, Estijos gynybos ministerija įspėjo dėl didėjančios įtampos tarp Kremliaus ir šios NATO valstybės.

„Padėtis dar niekada nebuvo tokia rimta, kaip dabar. Tai realus gyvenimas. Jie faktiškai imituoja raketų atakas prieš NATO teritoriją ir leidžia mums suprasti, kad mums apie tai praneša“, – sakė Estijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Tuo metu Lietuvos Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sakė, kad Baltijos šalių pasieniuose Rusija pajėgų neturi, bet stengiasi demonstruoti karinį aktyvumą.

„Šiuo atveju Rusija, kadangi daugelį pajėgų iš visų pasienių, ir iš Lietuvos pasienio, yra permetusi į frontą Ukrainoje, tai ji tuose pasieniuose, kur neturi pajėgų, ir mes tą žinome, stengiasi demonstruoti savo karinį aktyvumą“, – aiškino A. Anušauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)