Sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraška teigė, kad medicininė evakuacija planuojama 15 sužeistųjų - 13 vaikų ir dviem suaugusiesiems. Trijų iš jų būklė yra kritinė, nurodė ministras.

Šaudynės įvyko pirmadienį 88-ojoje mokykloje Iževske, 960 km į rytus nuo Maskvos, Udmurtijoje. Tai vienos iš daugiausiai aukų pareikalavusių šaudynių Rusijos mokyklose. Šaulys, 34 metų mokyklos absolventas, po išpuolio nusižudė.

Rusijoje šaudymai mokyklose nėra dažnas reiškinys, tačiau pastaraisiais metais jų pasitaiko vis dažniau.

Prieš metus universitete Permės mieste užpuolikas nušovė šešis žmones. Vos keliais mėnesiais anksčiau Kazanės miesto mokykloje užpuolikas iš registruoto ginklo nušovė septynis mokinius ir du mokytojus. 2018 metais Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje esančioje aukštojoje mokykloje studentas prieš nušovė 20 bendramokslių ir nusižudė.

Pernai Rusijos valdžios institucijos siekė sugriežtinti ginklų kontrolę.

Rusijos Tyrimų komitetas nustatė, kad Iževsko mokykloje šaudė Artiomas Kazancevas, ir paskelbė, kad jis vilkėjo juodus marškinėlius su „nacistine simbolika“. Jokių detalių apie jo motyvus neskelbiama, vyksta tyrimas. Tačiau vietos pareigūnai teigė, kad jis buvo įregistruotas psichiatrijos įstaigoje.

Udmurtijos regiono vyriausybė pranešė, kad per šaudynes žuvo 17 žmonių, įskaitant 11 vaikų. Tyrimų komiteto duomenimis, per išpuolį buvo sužeisti dar 24 žmonės, tarp jų 22 vaikai.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas įvykį pavadino „teroristiniu aktu“ ir sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas davė visus reikiamus nurodymus atitinkamoms institucijoms.

Mokykloje, kur įvyko ataka, mokosi vaikai nuo pirmos iki 11-os klasės.

Rusijos nacionalinė gvardija pranešė, kad A. Kazancevas panaudojo du neletalinius pistoletus, pritaikytus šaudyti kovinėmis kulkomis. Ginklai nebuvo įregistruoti.

Iževskas, 640 tūkst. gyventojų turintis miestas, yra į vakarus nuo Uralo kalnų, centrinėje Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją