„Tęsiame dialogą su Europos Komisija ir Lietuva. Mus tikina, kad šis klausimas turi išsispręsti artimiausiu metu“, – pareiškė M. Zacharova Rusijos URM tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Viliamės, kad Briuselyje ir Vilniuje bus priimtas vienintelis teisingas sprendimas, kuris užtikrins netrukdomą tranzitą į eksklavinę Rusijos dalį“, – pridūrė ji.

„Tuo pat metu mūsų ūkio subjektai jau dabar patiria nuostolių dėl vienašališkai lietuvių įvestų neteisėtų apribojimų. Mes nelauksime be galo ilgai, – tęsė M. Zacharova. – Dar kartą perspėjame, kad jei situacija artimiausiomis dienomis nesistabilizuos, Rusija imsis griežtų priemonių prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą, kurios jau parengtos. Problema sprendžiama per ilgai.“

ES paskelbus sankcijas Rusijai Lietuva nuo birželio vidurio per savo teritoriją neleidžia iš pagrindinės Rusijos dalies į Kaliningrado sritį vežti plieno ir kitų juodųjų metalų. Liepos 10-ąją įsigalioja sankcijos rusiško cemento ir alkoholio gabenimui per ES šalis.

Lietuvos valdžios atstovai teigia pavasarį gavę Europos Komisijos išaiškinimą, kad draudimas įvežti sankcionuotas prekes apima ir jų tranzitą per Lietuvą. EK šiuo metu svarsto, ar paskelbti naujas gaires dėl galimo tranzito atnaujinimo.

Cementas į Kaliningradą jau gabenamas keltais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)