"Terminai aiškiai nurodyti sutartyje. Pirmasis laivas bus parduotas 2014 metais, tai yra praėjus 36 mėnesiams po sutarties įsigaliojimo", - sakė A.Isaikinas.

Antrasis laivas, pasak jo, turi būti pastatytas per 48 mėnesius po sutarties įsigaliojimo.

A.Isaikinas priminė, kad sutartis parduoti su laivus "Mistral" buvo sudaryta Tarptautiniame ekonomikos forume Sankt Peterburge birželio 17 dieną.

"Sutartis buvo sudaryta ne dėl keturių laivų, kaip rašė kai kurios žiniasklaidos priemonės, o dėl dviejų šio tipo laivų pardavimo", - sakė jis.

Galutinis sprendimas, kur bus laivų "Mistral" bazės, kol kas nepriimtas, pranešė Rusijos Generalinis štabas

Rusijos karinė vadovybė dar nepriėmė galutinio sprendimo dėl to, kur bus pirktų Prancūzijoje desantinių karo laivų "Mistral" bazės, pranešė agentūrai "Interfax" Generalinio štabo viršininkas generolas Nikolajus Markovas.

"Galutinai mes kol kas nenusprendėme (kur bus bazuojami "Mistral"), - sakė N.Markovas.

Pasak jo, nustatyti galutinę desantinių laivų, iš kurių gali kilti sraigtasparniai, bazavimo vietą "dar yra pakankamai laiko kol jie pasirodys".

Tuo tarpu šaltinis Rusijos karinėje žinyboje anksčiau pranešė agentūrai "Interfax", kad du desantinius karo laivus "Mistral", kurių pirkimo sutartį Rusija ir Prancūzija pasirašė birželio 17 dieną, gaus Ramiojo vandenyno laivynas.

"Šie laivai bus naudojami Tolimųjų Rytų regiono saugumui užtikrinti, taip pat ir kariuomenės grupuotei Kurilų salose remti", - sakė agentūros pašnekovas.

Anot jo desantiniai karo laivai bazuosis Vladivostoke - pagrindinėje Ramiojo vandenyno bazėje. Tam bus atliktas atitinkamos infrastruktūros parengimo darbų kompleksas.