Per diskusijas už uždarų durų S. Riabkovas ir JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland, be kitų dalykų, aptarė seną ginčą dėl ambasadų darbuotojų.

Susitikimas surengtas tarp Vašingtono ir Maskvos tvyrant didelei įtampai dėl daugybės nesutarimus keliančių klausimų, įskaitant konfliktą Ukrainoje. Pastarasis klausimas, pasak S. Riabkovo, nebuvo aptartas.

Per derybas nepadaryta pažangos dėl diplomatinių misijų darbo, įskaitant vizas ir darbuotojų rotaciją, sakė rusų viceministras.

„Amerikiečiai nepaiso mūsų logikos ar mūsų reikalavimų, – valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė S. Riabkovas. – Tuo pačiu metu derybos buvo naudingos.“

S. Riabkovas taip pat įspėjo, kad nesant pažangos dėl svarbių nesutarimų atsiranda naujų konflikto sričių tikimybė.

„Kalbant apie esminę esamų problemų dalį, pažangos labai mažai. Yra naujų komplikacijų rizika“, – sakė viceministras. Šiuos jo žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Buvusių Šaltojo karo priešininkių santykiai sparčiai blogėjo Joe Bidenui sausį tapus JAV prezidentu ir padidinus spaudimą Kremliui.

Abi šalys įvedė viena kitai sankcijų. Jų dalis yra Rusijos šių metų sprendimas uždrausti JAV ambasadai Maskvoje samdyti užsienio piliečius ir oficialiai paskelbti Jungtines Valstijas „nedraugiška valstybe“.

V. Nuland pirmadienį atvyko į Rusiją trijų dienų vizito. Jo metu ji taip pat turi susitikti su prezidento Vladimiro Putino patarėju užsienio politikos klausimais Jurijumi Ušakovu, nurodė Kremlius.

V. Nuland buvo leista atvykti į Rusiją, nors anksčiau ji buvo įtraukta į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą.

Mainais Vašingtonas išdavė JAV vizą vienam Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)