Organizatoriai jau buvo atidėję renginį, iš pradžių planuotą gegužės 9-ąją: jis turėjo įvykti liepos 26-ąją. Tačiau dabar eisenos buvo išvis atšauktos, nurodant, kad jos bus surengtos tik tuomet, kai tam bus tinkamos sąlygos.

Nacionalinio žuvusiųjų kare paminėjimo renginio atšaukimas neribotam laikui atspindi pareigūnų nerimą dėl viruso plitimo greičio, kuris palaipsniui mažėjo, bet vis tiek viršija 6 tūkst. naujų atvejų per parą.

„Nemirtingojo pulko“ eisenos paprastai rengiamos gegužės 9-ąją po karinių paradų, skirtų sovietų pergalei Antrajame pasauliniame kare paminėti.

Šiemet šie renginiai buvo atidėti dėl įvesto karantino. Paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje pagaliau buvo surengtas birželio 24-ąją.

Prezidentas Vladimiras Putinas vėliau pakeitė „Nemirtingojo pulko“ eisenų datą į liepos 26-ąją, kai Rusijoje minima Karinio jūrų laivyno diena.

Organizatorių pareiškime sakoma, kad renginiai šį mėnesį būtų įmanomi tik tuo atveju, jei dalyviai būtų su kaukėmis bei pirštinėmis ir laikytųsi socialinio atstumo priemonių, o tai „prieštarautų „Nemirtingojo pulko“ dvasiai, nes tai yra eisena petys į petį“, dalyvaujant įvairioms šeimų kartoms.

Rusijoje jau patvirtinti 752 797 COVID-19 atvejai ir 11 937 mirties nuo šios ligos atvejai.