Kremliaus svetainėje paskelbtame pranešime nurodoma, kad pareigūnai, atsakingi už BRICS (Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos, Pietų Afrikos) ir Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikimus, nusprendė atidėti abu renginius, turėjusius vykti liepos 21-23 dienomis antrame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge.

Kaip teigiama, sprendimas priimtas „atsižvelgiant į pasaulinę koronaviruso pandemiją ir su ja susijusias laikinas ribojančias priemones.“

Šie viršūnių susitikimai turėjo suburti BRICS šalių ir Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos šalių lyderius, tarp kurių – Rusija, Kinija, Indija, Pakistanas, Brazilija, Pietų Afrika ir kelios Centrinės Azijos šalys.

Paskutinis BRICS viršūnių susitikimas vyko pernai lapkritį Brazilijoje.

Kremliaus teigimu, dėl naujų viršūnių susitikimų datų bus nuspręsta, atsižvelgiant į koronaviruso situaciją viršūnių susitikime dalyvausiančiose šalyse ir „visame pasaulyje“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau šią savaitę teigė, kad Rusijoje COVID-19 pikas jau praėjo. Pagal patvirtintų koronaviruso infekcijos atvejų skaičių Rusija yra trečia šalis pasaulyje. Rusiją, patvirtinusią 370 680 COVID-19 atvejų, lenkia tik JAV ir Brazilija.