Rusijai tęsiant karinę invaziją į Ukrainą, panašu, jog agresorius desperatiškai ieško kuo pateisinti protu nesuvokiamus veiksmus.

Jau kuris laikas internete sklando sąmokslo teorijos, esą ukrainiečiai bandė pagaminti ypač didelę žalą galintį sukelti radioaktyvų užtaisą – vadinamą „nešvarią bombą“.

Tai su sprogmenimis sumaišyti radioaktyvūs komponentai, kurie sprogus tokiam užtaisui pasklinda labai plačioje teritorijoje ir ją paverčia netinkama gyventi dėl radioaktyvaus užterštumo. Esą ukrainiečiai tokio sprogmens gamybai ketino panaudoti plutonį.

Užgrobta Černobylio elektrinė

Sekmadienį į šią, jokio patvirtinimo neturinčią informaciją, kurią išplatino Kremliaus kontroliuojama žiniasklaida dėmesį atkreipė naujienų agentūra „Reuters“.

„Naujienų agentūros TASS, RIA ir Interfax sekmadienį citavo „kompetentingos institucijos atstovą“ Rusijoje, minėjusį, kad Ukraina kuria branduolinius ginklus 2000 metais uždarytoje Černobylio atominėje elektrinėje“, – skelbia „Reuters“ bei nurodo, kad nėra jokių įrodymų, galinčių pagrįsti šiuos teiginius.

Kitose žiniasklaidos kanaluose minima, jog egzistuoja didelė tikimybė, kad jau artimiausiu metu gali būti pateikta suklastota informacija apie branduolinio ginklo „gamybą“, Rusijos pajėgoms užėmus Černobylio atominę elektrinę režimo specialiosios tarnybos netikėtai „suras“ tariamus įrodymus.

Černobilyje fiksuojamas padidėjęs radiacinis fonas

„Reuters“ pranešime minima, kad Ukrainos vyriausybė pareiškė neketina vėl prisijungti prie branduolinį ginklą turinčių valstybių, nes 1994 metais po Sovietų Sąjungos subyrėjimo atsisakė savo ginkluotės.

Primenama, jog prieš pat invaziją į Ukrainą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo kalboje pareiškė, kad Ukraina esą naudojasi sovietų žiniomis kurdama savo branduolinį ginklą ir kad tai prilygsta pasiruošimui pulti Rusiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją