Apie tai pranešė Rusijos karinių oro pajėgų vadas Viktoras Bondarevas.

„Rusijos karinių oro pajėgų bazė Baltarusijoje bus įkurta 2016 m. Joje bazuosis naikintuvai „Su-27“, - informavo V. Bondarevas.

Kaip praneša UNIAN, V. Bondarevo teigimu, naikintuvų bazė bus įkurta Babruisko kariniame aerodrome, kurį ketinama rekonstruoti. Keletas Rusijos karinių oro pajėgų naikintuvų „Su-27“ šiuo metu jau dislokuojami kitame aerodrome Baranovičiuose.

Jau anksčiau buvo pranešama, kad Babruisko aviacijos bazėje bus dislokuojami naikintuvai, pajėgūs gabenti raketas bei bombas ir galintys smogti 1,5 tūkst. kilometrų nuo aerodromo spinduliu. Ekspertų manymu, tokia technika skirta ne tiek Rusijos ir Baltarusijos priešlėktuvinės gynybos stiprinimui, kiek jėgos demonstravimui šalia NATO šalių pasienio.

Reguliarūs Rusijos lėktuvų skraidymai virš Baltarusijos teritorijos šiais metais jau buvo vykdomi. Pagal abipusį Minsko ir Maskvos susitarimą, Baltarusijoje šiuo metu dislokuojami 4-7 naikintuvai „Su-27“, kurie, Rusijos Gynybos ministerijos pateikiamais duomenimis, vykdo patruliavimą, tokiu būdu užtikrindami šalies sąjungininkės priešlėktuvinę gynybą ir oro erdvės neliečiamybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)