Tai pirmadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos atstovas Andrijus Demčenka.

„Laimė, padėtis pasienyje su Baltarusija tebėra visiškai kontroliuojama. Žinoma, situacija čia gana įtempta dėl to, kad Baltarusija remia Rusiją jos kare prieš mūsų šalį ir leidžia jai naudotis tiek savo teritorija, tiek oro erdve. Ten nuolat vyksta Rusijos Federacijos ir Baltarusijos dalinių pratybos“, – informavo jis.

Anot pareigūno, dabar ten vyksta ir aviacijos pratybos, kurios turėtų baigtis vasario 1 d. Tačiau, kaip patikslino A. Demčenka, Valstybinės pasienio tarnybos darbuotojai nefiksuoja nei karinės technikos, nei šių dalinių judėjimo prie Ukrainos sienos – jie daugiausia yra tuose kariniuose poligonuose, kuriuos Baltarusija „maloniai“ suteikia Rusijai.

Pasak pareigūno, Baltarusijos teritorijoje iš viso gali būti apie 9 tūkst. Rusijos kariškių.

„Anksčiau fiksavome kiek didesnį jų skaičių. Bet tie daliniai, kurie jau išėjo parengimą, buvo perkelti atgal į Rusijos teritoriją, kad vėliau būtų permesti į zonas, kur vyksta karo veiksmai, o į Baltarusijos teritoriją atvežta naujų dalinių“, – pareiškė A. Demčenka.

Praėjusią savaitę portalas „rbc.ua“, remdamasis stebėjimo grupe „Belaruski Gajun“, pranešė, kad Baltarusijoje vykstančios bendros Baltarusijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybos pratęsiamos mažiausiai iki vasario 6 d.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją