Tai po Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) posėdžio pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos prezidento biuro spaudos tarnyba.

„NSGT nariai buvo informuoti, kad į Dnieprą pateko mažiausiai 150 tonų tepalų, gresia pavojus, kad gali išsilieti dar daugiau kaip 300 tonų“, – rašoma pranešime.

Posėdyje taip pat buvo susitarta dėl tolesnių Ukrainos žingsnių tarptautinėje arenoje. Tarp jų – JT Saugumo Tarybos sušaukimas, kreipimasis į tarptautines aplinkosaugos organizacijas ir Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą, nes tokiuose rusų veiksmuose yra akivaizdžių Ženevos konvencijos pažeidimo požymių.

Po posėdžio NSGT sekretorius Oleksijus Danilovas pareiškė, kad jokie rusų veiksmai „nesustabdys Ukrainos išvadavimo, kuriam jau atėjo metas“.

Kaip jau buvo pranešta, antradienį, birželio 6-ąją, 2 val. 30 min., Rusijos kariškiai susprogdino Kachovkos HE. Jėgainė buvo susprogdinta nuotoliniu būdu. Sprogimo epicentru tapo mašinų salė.

Pasak Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjo Michailo Podoliako, Kachovkos HE susprogdino Rusijos kariuomenės 205-asis motorizuotųjų šaulių dalinys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją