„Šiandien džiugi ir iškilminga diena: olimpinė ugnis – svarbiausių planetos sporto varžybų simbolis, taikos ir draugystės simbolis – atvyko į Rusiją ir po kelių minučių leisis į kelionę per visą mūsų didžiulę šalį“, – pasakė V.Putinas.

Pasak jo, ši estafetė bus unikali todėl, kad olimpinė ugnis keliaus per visus Rusijos regionus ir „parodys pasauliui Rusiją tokią, kokia ji yra, kokią mes mylime“.

V.Putinas sakė esąs įsitikinęs, kad ši estafetė „uždegs milijonų žmonių širdis, o olimpinis deglas, kurio pirmuoju įvaizdžiu tapo stebuklingosios Ugnies (laimės) paukštės plunksna, atneš džiaugsmo ir sėkmės milijonams Rusijos gyventojų“.

„Laimingo kelio į XXII žiemos olimpines žaidynes“, – palinkėjo jis.

Iki 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Juodosios jūros kurorte Sočyje liko 123 dienos.

Anksčiau buvo pranešta, kad iš Atėnų specialiuoju reisu atskridęs Rusijos avialinijų „Aeroflot“ lėktuvas su olimpine ugnimi sekmadienį nutūpė Vnukovo oro uoste.

Olimpinę ugnį į Raudonąją aikštę pristatė baikeriai, kurių priekyje – Chirurgu pravardžiuojamas Aleksandras Zaldostanovas.

Pirmasis olimpinės ugnies estafetę priėmė Kremlius, bet su akibrokštu – bėgant Kremliaus teritorija, deglas užgeso, bet tuoj pat vėl buvo uždegtas, pranešė televizijos kanalas „Rossija 24“.

Vasario 7-23 dienomis pirmą kartą Rusijos istorijoje vyks Žiemos olimpinės žaidynės; 1980-ųjų vasarą Maskvoje vyko Vasaros olimpinės žaidynės.

Olimpinės ugnies estafetė per Rusiją prasidės pirmadienį, spalio 7 dieną, Maskvoje. Pirmoji fakelą neš penkiskart olimpinė čempionė, daugkartinė pasaulio ir Europos čempionė, sinchroninio plaukimo atstovė Anastasija Davydova.

Estafetė įveiks 65 tūkstančius kilometrų – per 2900 miestų, per visus 83 Rusijos regionus. Ugnis bus nešama nuo Jasnaja Polianos ir Kuršių nerijos iki Avačos ugnikalnio ir Kižių muziejaus bei draustinio.

Didžiąją dalį kelio olimpinė ugnis bus nešama pėsčiomis, bet kai kur bus vežama automobiliais, traukiniu, lėktuvu ir rusiška trikinke. Olimpinis fakelas bus iškeltas Elbruso viršūnėje, nuleistas į Baikalo dugną ir išsiųstas į kosmosą.

Estafetė truks 123 dienas ir finišuos vasario 7 dieną Sočyje per žiemos olimpinių žaidynių atidarymo iškilmes olimpiniame stadione „Fišt“ (taip vadinamas vienas Kaukazo kalnagūbrių).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (392)