„Levada centro“ apklausa rodo, jog tik 25 proc. rusų netiki Kremliaus teiginiais, esą Rusija nesiuntė savo karių į separatistinius Ukrainos regionus.

Iš viso buvo apklausta 1600 rusų, apklausa vykdyta lapkričio 14-17 dienomis.

Apklausos duomenys rodo, kad 53 proc. gyventojų tiki Kremliaus pateikiama įvykių versija, o 45 proc. respondentų netgi sakė, kad teigiamai reaguotų, jei pasirodytų, kad rusų kariai Rytų Ukrainoje vis dėlto kariauja.

Sužinoję, kad rusų kariai dalyvauja mūšiuose Rytų Ukrainoje, nebūtų patenkinti 34 proc. Rusijos gyventojų.

NATO karinių pajėgų vadas Europoje Philipas Breedlove'as dar trečiadienį patvirtino, jog Rusijos kariai teikia tvirtą paramą separatistams Ukrainoje, tačiau Kremlius atkakliai tvirtina, kad rusų karių Ukrainoje nėra.

Maskva taip pat neigė Rusijos karių buvimą Krymo pusiasalyje, kurį Rusija aneksavo kovo mėnesį. Tačiau vėliau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pats pripažino, jog Kryme Rusijos karių vis dėlto buvo.

Susibūrusi Rusijos karių motinų grupė kėlė klausimą dėl Ukrainoje sužeistų ar žuvusių jų sūnų. Vakarai ir Ukraina taip pat tvirtina, kad Rytų Ukrainoje kovoja ne tik prorusiški separatistai, bet ir rusų kariai - būtent jie iš esmės pakeitė jėgų balansą rugpjūčio mėnesį.

Interviu laikraščiui „Zavtra“ buvęs separatistų vadas Igoris Strelkovas teigė, jog Rusų kariai separatistiniuose regionuose „ėmėsi lyderiaujančios pozicijos“.

„Atskiri separatistų skyriai buvo pavaldūs jiems“, - sakė jis ir pridūrė, jog strateginis lygmuo dėl Mariupolio miesto taip pat buvo patikėtas rusų kariams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1239)