"Pateikiau prašymą atsistatydinti", - sakė I.Rusas, priklausantis premjero Victoro Pontos centro kairiajai koalicijai - Socialliberalų sąjungai (USL).

I.Rusas pasmerkė "kritiką ir spaudimą", kurią jis esą patyrė iš politinių veikėjų, įskaitant laikinai nuo pareigų nušalintą centro dešiniųjų pažiūrų prezidentą T.Basescu ir šalies vadovą pavaduojantį Criną Antonescu.

Jis taip paskelbė apie jaunesniojo vidaus reikalų ministro Victoro Dobre, kuriam buvo patikėtas referendumo organizavimas, atsistatydinimą.

"Mes patyrėme įvairių formų spaudimą, diskusijas ir kritiką, sklindančią iš Rumunijos politikos veikėjų - pradedant Traianu Basescu, baigiant Crinu Antonescu", - pareiškė I.Rusas. - Mano ir (V.Dobre) požiūriu, tokie dalykai nepriimtini... Manome, kad šį referendumą organizavome pakankamai gerai."

C.Antonescu, laikinai perėmęs šalies vadovo pareigas, kai praeitą mėnesį buvo nušalintas T.Basescu, yra vienas iš svarbiausių USL veikėjų.

Valdančioji koalicija kėlė abejones dėl rinkėjų sąrašų tikslumo po to, kai jos inicijuotas referendumas dėl T.Basescu nuolatinio pašalinimo iš posto buvo pripažintas neįvykusiu, nes jame dalyvavo mažiau nei 50 proc. registruotų rinkėjų.

Rumunijos Konstitucinis Teismas praeitą savaitę nusprendė atidėti galutinę nutartį dėl referendumo, kurį aštriai kritikavo Europos Sąjunga ir JAV, veiksnumo.

Teismas paprašė vyriausybės patikslinti balso teisę turinčių piliečių sąrašus, nurodydamas, kad "prieštaringi duomenys iš valstybės institucijų" privertė atidėti šios nutarties paskelbimą iki rugpjūčio 31 dienos.