Iš viso 389 iš 547 išrinktų deputatų nubalsavo už naująjį ministrų kabinetą, suformuotą likus metams iki naujų parlamento rinkimų.

Buvęs ES žemės ūkio komisaras Dacianas Ciolosas savo vyriausybės sudėtį paskelbė sekmadienį, įtraukdamas į ją Bendrijos ekspertų, taip pat privačiojo sektoriaus lyderių. Iš 22 postų naujajame technokratų kabinete septyni skirti moterims.

Praeitą savaitę prezidentas Klausas Iohannisas pavedė 46 metų D.Ciolosui suformuoti naują administraciją, kai premjeras Victoras Ponta lapkričio 4 dieną atsistatydino, kilus masiniams protestams prieš vyriausybę, kuriuos išprovokavo praeitą mėnesį kilęs tragiškas gaisras per koncertą viename Bukarešto naktiniame klube, nusinešęs 55 žmonių gyvybes.

Protestuotojai tvirtino, kad tragedija įvyko dėl silpnų priešgaisrinės saugos reikalavimų ir korupcijos. Tūkstančiai žmonių kelis vakarus dalyvavo demonstracijose, reikalaudami užtikrinti geresnį valdymą ir padaryti galą korupcijai.

D.Ciolosas antradienį sakė parlamentui sieksiantis pagerinti Rumunijos įvaizdį Europos Sąjungoje ir skatinti ekonomikos augimą vienoje iš neturtingiausių ir labiausiai korupcijos veikiamų Bendrijos šalių.
Naujasis premjeras taip pat pažadėjo kovoti su aukšto rango pareigūnų korupcija.

Buvęs Rumunijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Mihnea Motocas naujajame kabinete bus gynybos ministras, o prie Teisingumo ministerijos vairo stos Cristina Guseth - kovos su korupcija ekspertė ir JAV nevyriausybinės priežiūros organizacijos „Freedom House“ biuro Rumunijoje vadovė.
Finansų ministrės pareigas eis Anca Paliu Dragu, kuri dirbo ekonomikos analitike Europos Komisijoje ir yra buvusi Tarptautinio valiutos fondo ekspertė.

Vyriausias kabineto narys bus diplomatijos vadovas, kuriuo tapo 66 metų Lazaras Comanescu, savo karjerą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjęs dar 1972 metais ir dirbęs Rumunijos ambasadoriumi Vokietijoje.

Vidaus reikalų ministro postas atiteko Rumunijos policijos vadovui Petre Toba. Susisiekimo ministru tapo Danas Marianas Costescu, o energetikos ministro portfelis buvo patikėtas energetikos įmonės „Electrica“ valdybos nariui Victorui Grigorescu.