Šalies prokuratūros pateikiamoje medžiagoje teigiama, kad ėjęs Slatinos miesto mero pareigas D. Valcovas privertė viešųjų pirkimų sandorius sudarančią komisiją priimti sprendimą vienos iš bendrovių naudai.

Vėliau, kaip sakoma pareiškime, D. Valcovas 2010-2013 metais gavo sumą, siekiančią 2 mln. eurų. Dalį pinigų jis gavo grynais, o likusią dalį per kelias įmones tarpininkes.

Pasak prokurorų, bendrovė, kurios savininkas ir pavadinimas nėra nurodyti pareiškime, gavo užsakymą kaip pagrindinė Slatinos miesto ir kelių šalia esančių miestelių bei kaimų vandens tiekimo sistemos plėtros ir renovacijos rangovė.

Mero pareigose D. Valcovas išbuvo dvi kadencijas, vėliau buvo išrinktas į Senatą. Finansų ministro pareigas jis eiti pradėjo 2014-ųjų gruodžio mėnesį atlikus pertvarką ministrų kabinete po to, kai dabartinis šalies ministras pirmininkas Victoras Ponta pralaimėjo prezidento rinkimuose.

D. Valcovas buvo iškviestas apklausti į kovos su korupcija agentūrą Bukarešte. Išėjęs iš departamento pastato jis žurnalistams sakė, kad oficialūs kaltinimai jam pareikšti nebuvo. Ar D. Valcovas toliau tarnaus kaip finansų ministras tyrimo metu, neaišku. Premjero kanceliarija į tokį žurnalistų klausimą neatsakė.