Šioje Europos Sąjungos valstybėje tai jau ketvirtas žmonių gyvybių pareikalavęs gaisras ligoninėse per vienus metus. Ši nelaimė vėl atkreipė dėmesį į saugos problemas šalyje su smarkiai nusidėvėjusia infrastruktūra.

Naujausias gaisras įsiplieskė antradienį kiek po 4 val. ryto infekcinėje ligoninėje pietiniame Ploješčio mieste.

„Gaisras buvo greitai užgesintas, bet, nelaimei, du žmonės žuvo“, – vietos žiniasklaidai sakė sveikatos apsaugos ministras Attila Cseke ir pridūrė, kad pradėtas įvykio tyrimas.

Pareigūnai nurodė, kad per gaisrą viena slaugė taip pat patyrė nudegimų.

Ligoninės vadovas Bogdanas Nica sakė, kad pernai ligoninės pastatas buvo renovuotas, taip pat buvo neseniai patikrintos ligoninės elektros ir deguonies sistemos.

Tačiau, anot jo, ši gydymo įstaiga nebuvo gavusi būtino priešgaisrinės saugos leidimo, kurį išduoda priešgaisrinės apsaugos departamentas. Tokio leidimo neturi maždaug pusė Rumunijos ligoninių.

Nuo koronaviruso pandemijos pradžios Rumunijos ligoninėse kilo keli žmonių aukų pareikalavę gaisrai.

Spalį septyni COVID-19 pacientai žuvo per gaisrą Konstancos uostamiesčio užkrečiamųjų ligų ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje.

Sausį penki pacientai mirė per gaisrą Bukarešto ligoninėje.

Pernai lapkritį per gaisrą COVID-19 pacientų intensyviosios terapijos skyriuje šiaurės rytiniame Piatra Niamco mieste žuvo 15 žmonių.

2020 metų balandį trys COVID-19 pacientai mirė mobiliame intensyvios priežiūros skyriuje Bukarešte dėl deguonies tiekimo sistemos gedimo.

Rumunija, turinti 19 mln. gyventojų, yra viena skurdžiausių ES valstybių. Ekspertų nuomone, tik mažiau kaip trečdalis iš 670 ligoninių Rumunijoje atitinka gaisrinės saugos normas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)